söndag 13 mars 2011

Blusar i mönster New Look Easy 6705


En dag blev jag bara så trött på att ha på mig T-shirts hela tiden. Hittade detta mönster som har gett mig några blusar i bra modell. Knyt i ryggen ger den en fin passform.

Jag har sytt de flesta blusar av kläder jag tröttnat på. Ofta köper jag ett plagg just för att jag tycker om tyget. Att hitta ett plagg där både modell och tyg är precis så som jag vill ha det är svårt. Mycket svårt. Tur då att jag kan sy om kläderna. Det är heller inte lätt att hitta snygga tyger att köpa.

Denna gröna topp var en ballongklänning från början. Det var det snygga sidentyget jag inte kunde motstå. Ballongmodellen är däremot inget jag gillar. 

Halsringningen blir för öppen på mig när jag utgår från mönstret som du hittar att köpa här. Jag gjorde därför ett veck och satte på tre knappar för syns skull. Knapparna satt innan på klänningen tyget är taget från.

Gör inte samma misstag som jag gjorde. Sy ringningen så den passar dig perfekt.

Detta var innan tyg som bara låg.

Detta var innan en stor tunika.

1 kommentar:

  1. Ja, det blir några inlägg på ett drygt ett år, det har redan hunnit gå så lång tid sen jag började blogga... Jag stickar och virkar mycket mer än vad jag syr, just eftersom det är så perfekt att pyssla med i soffan. Jag kan inte längre bara sitta och titta på tv, så jag har ng varit rätt produktiv de senaste åren. Garnstudio har mycket som är bra, beskrivningarna är lite konstiga obland bara. Ravelry är ju också ett bra ställe, liksom knitty.com om man vill ha fler stick/virkmönster. Fin blus du bloggar om här. Jag har precis fått hem ett lass tyger från min mamma så jag ska hitta på något i ett rött bomullstyg snart, kanske provar jag denna.

    SvaraRadera