onsdag 20 februari 2013

Jeanskudde = kudde av gamla jeans


Finnes: gamla jeans som inte används
Sökes: en avlång kudde att luta sig på
Lösning: återanvänd jeansen till att sy kuddfodral

Jag gick förbi Laura Ashley-butiken och såg där denna kudde där ränder har skapats genom att skarva olika tyger och band.  Det inspirerade mig att sy en större kudde med jeansränder. Innerkudden har jag köpt på Stoff & Stil. Den är 125x45 cm och jag betalade 180:- (se aktuellt pris för den kudde du vill ha här). Materialet är gratis då du säkert har jeans hemma som du och andra i din familj inte längre använder. För denna kudde använde jag tre par byxor – två i modell dam och ett herr.

Att sy kudden var inte alls svårt. Utmaningen ligger i att sprätta isär de gamla byxorna och mäta/skarva så du får ut bitarna snyggt. Erkänner att jag var effektiv och helt enkelt klippte istället för att sprätta...men om du använder smala jeans rekommenderar jag att du sprättar. Delarna jag har använt här är 48 cm höga och mellan 15 till 27 cm breda, inklusive 1 cm sömsmån. Kuddens delar sydde jag ihop med en dold dragkedja på 60 cm på den ena långsidan.

Delarna innan de sys ihop. Jag syr först på dragkedjan och en kant - sedan resten.
Nu är det dags för nästa större utmaning – att sy ett matchande överkast till en 120 cm bred säng. Mina jeans får ofta hål i ena knäet så jag ser detta som perfekt sätt att både återanvända och få något nytt snyggt som är roligt att skapa. Detta överkast är verkligen snyggt – men kräver även mycket arbete med sicksack. Mitt överkast kommer att vara av en enklare modell...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar