söndag 8 februari 2015

Skinnväska med öljetter förbättrad för bruk

Fler öljetter och en tvinnad lädersnodd med träpärlor lades till innan jag blev helt nöjd med väskan.

Jag ville ha en tvinnad lädersnodd i öljetterna av två anledningar. Dels vill jag dra in den lite för att jag då tycker den är snyggare. Dels har jag förutom dessa träpärlor fina glaspärlor jag vill byta ut träpärlorna till på sommaren när mer färg är önskat. Antalet öljetter fick nästan dubbleras för att det skulle bli snyggt med lädersnodden. Jag lade till en ny öljett i varje mellanrum som fanns mellan de som redan fanns på väskan.

Pärlor inköpta på Malmöfestivalen

Skinnet är nu förberett för utomhusbruk med risk för regn tack vare att jag försiktigt har baddat det med vatten på en svamp. Pröva först på en läderstump du har kasserat från arbetet med att sy väskan.

TACK hantverksbutiken i Lappland som gav mig chansen att köpa äkta sentråd som inte längre tillverkas på grund av nya slaktmetoder...jag har inte mycket kvar så jag använder den sparsamt. Idag fick jag bra användning av sentråden för att laga en dyr väska av äkta läder som jag köpte i oktober månad 2014. Axelremmen höll bara i tre månader då väskan bara är sydd med tjockare sytråd precis som alla de väskor du kan köpa. Det är inte alls jämförbart i kvalitet med sentråd.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar