lördag 14 november 2015

Läderkjol i fuskskinn, mönster BurdaStyle

Jag har letat läderkjol denna höst. Överallt. Ingen affär har sålt den lite vidare modell jag vill ha...bara tajta pennkjolar eller kortkorta. Och kom igen. De modellerna fungerar inte om du vill ha kjolen på dig till vardags och få en lite mer avslappnad look. Tack och lov för att BurdaStyle hade mönstret jag behövde.

Jag sydde en enklare modell. Originalmodellen har även fickor och ett snyggt påsytt mönster. Jag gör en sådan nästa gång. I äkta brunt skinn kanske.

Till den modell jag sydde behöver du fuskskinn 140 cm brett i den längd du vill ha. Jag använde 60 cm. Kjolen är väldigt användbar då den är så vid att du kan cykla i den och även ha den på dig till jobbet utan att se ut som om du egentligen ska gå ut och dansa. Samtidigt fungerar den ändå för utekväll, iallafall för mig:-)! Perfekt.

Tänk på att fuskkinn är stretchigt till skillnad från äkta skinn. Jag provade mig fram och sydde in den några extra cm för att den skulle sitta bra.

Du kan inte nåla i skinn. Jag tejpade mönsterdelarna på skinnet. Sydde sedan samtidigt som jag höll ihop skinnbitarna. Efteråt limmade jag sömsmånerna fast på avigsidan av kjolen för att rätsidan skulle bli snyggare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar